Andrew Wood Associates Limited       118 Pall Mall, London SW1Y 5ED      Tel 020 7684 1400      mail@andrewwoodassociates.co.uk

We have always sought to keep our work varied, with a mix of residential, educational and commercial projects. The discipline of cost and programme management is important to all spheres of our work, however no more so than with commercial projects. Finishing on time and within budget can mean the difference between success and failure. Here is a selection of our commercial work.

Quarry_g.jpg

The Quarry Editing Suites and Offices in Soho, London.

We used an angled high-gloss panelled wall to lead the eye from one building to the other, taking care to use standard board sizes and common components to keep the costs down. A mix of slate flooring and wide-board Dinesen timber flooring added interest to the space and helped to delineate ‘place’ within a flowing circulation area. A shock-pink slot window within the high-gloss panelled wall echoed the colour of the Soho-club signage. The project included three editing post-production suites, staff kitchen and dining space, offices, cloak room and storage.

Kings_13.jpg

Urban Kings Mixed Martial Arts Club and Gym in Kings Cross, London.

Urban Kings was to be a new gym for London, something different, a mixing the typical gym with mixed martial arts. We were asked to make the space was to feel urban and raw, gritty, yet highly bespoke, tailored, high-end. The central Kings Cross site was located within a recently completed mixed development. The space was located below the occupied Railtrack office, the majority of the gym environment was below ground in a concrete shell.

Hardy_05.jpg

Karen Hardy Dance Studio and Bar in Chelsea, London.

The studio itself was simple. It had maple sprung floors, mirrored walls, sliding acoustic walls for subdivision and a coffered ceiling to allow concealed lighting to wash the space for dramatic effect. The studios were fully wired for sound and vision and the glitter ball took pride of place. The bar and social reception space sought to be a high-quality, comfortable, welcoming environment. It was well finished, had a high quality finish and the ‘sparkle’ that you come to expect from Karen could be found in the crystal shades and cut-glass inlays in the bar.

  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon